Analytiker: Børsrakett skal stige enda mer

Aksjen fyker i været tirsdag etter strålende nyheter og meglerhus ser enda mer oppside. Samtidig holder Sparebanken 1 Markets på kjøps-anbefaling.

Aksjemegler ved meglerbordet - Foto: AP

Sparebanken 1 Markets skriver i en oppdatering at de fastholder sin kjøps-anbefaling på DNB.Kursmålet - som er på 82 kroner - blir heller ikke rørt i denne omgang.Meglerhuset mener bankens Q2-rapport stort sett kom inn som ventet, mens syns inntektsveksten var noe beskjeden.Videre kommenteres det at DNB-aksjen fremdeles handles til 20 prosent rabatt sammenlignet med svenske banker.DNB er tirsdag opp 1,05 prosent til 62,60 kroner og dermed ser man en oppside for aksjen på omlag 31 prosent.Har fremdeles stor tro på børsrakett PGS opplever en meget solid dag på Oslo Børs, etter at selskapet overrasket med usedvanlig solid guiding.Aksjen er opp 7,48 prosent til 81,90 kroner.Pål Dahl i Swedbank First Securities innrømmer i et intervju med iMarkedet Xpress at fasiten fra PGS kom noe overraskende.- Ja, det gjorde den. Andre kvartal har vært bedre enn ventet og det er Multiclient som har drevet det. Vi trodde de skulle oppgradere guiding for 2012 i løpet av Q2-rapporten men dette var enda bedre enn det vi trodde, sier Dahl.Trass i kraftig oppgang tirsdag har analytikeren klokkertro på enda mer fremgang for PGS-aksjen.Kjøps-anbefalingen står nemlig ved lag og kursmålet på 97 kroner står fremdeles.Selv etter dagens oppgang tilsier dette en oppside på nesten 20 prosent.