Analytiker om dagens viktigste nøkkeltall

Senioranalytiker Katrine Boye forteller hva vi kan forvente oss av torsdagens viktigste nøkkeltall.

Katrine G. Boye - Foto: Are Haram/Finansavisen

I dagens rapport fra Nordea ber senioranalytiker Katrine Boye leserne følge med på flere viktige nøkkeltall fra USA.- Dagens viktigste internasjonale nøkkeltall er den regionale konjunkturindikatoren Philly Fed fra USA. I juni falt indeksen overraskende fra -5,8 til -16,6. Konsensus for juli er en bedring til -8, sier Boye.- Tidligere denne uken overrasket den regionale indeksen for New York-området, såkalt Empire, på oppsiden av konsensus. Det kan tilsi at vi ikke bør få negative overraskelser fra Philly Fed i dag, sier Boye.- Indeksen kan i noen grad gi en indikasjon på retningen for den viktigere og mindre volatile ISM-indeksen som kommer i begynnelsen av august, understreker analytikeren.- Videre ventes salg av boliger i annenhåndsmarkedet i USA å øke fra 4,55 til 4,62 millioner i juni. Sammen med positiv utvikling i andre boligrelaterte nøkkeltall fra USA tidligere denne uken, vitner det i så fall om en forsiktig positiv tendens i det amerikanske boligmarkedet, avslutter Boye.Følg HegnarOnline på Facebook her