Analytiker om lyspunkt og overraskelser

Senioranalytiker Katrine Boye kommenterer torsdagens økonomiske nyheter.

Katrine G. Boye - Foto: Are Haram/Finansavisen

I dagens rapport fra Nordea kommenterer senioranalytiker Katrine Boye torsdagens økonomiske nyheter fra USA.Les også: Meglerhus avlyser børsfesten- Den regionale konjunkturindikatoren Philly Fed fra USA viste en mindre bedring enn ventet i går og endte på -12,9 i juli fra -16,6 sist måned. Konsensusestimatet var -8. På forhånd var det knyttet en viss spenning til Philly Fed etter overraskende sterke tall fra den regionale indeksen fra New York, såkalt Empire, tidligere denne uken, sier Boye.- Selv om bedringen i Philly Fed var mindre enn antatt viser indeksen i det minste at det går i riktig retning. Et lyspunkt i undersøkelsen var at underindeksen for nye ordre steg kraftig til -6,9 fra -18,8, sier Boye.- Vi fikk også juni-tall for salg av boliger i annenhåndsmarkedet i USA. Etter en positiv tendens i andre boligrelaterte nøkkeltall i USA denne uken var det ventet en økning til 4,63 millioner, mot 4,62 millioner måneden før (revidert opp fra 4,55 millioner), sier senioranalytikeren.- Vi fikk imidlertid se et betydelig fall i boligsalgene til 4,37 millioner, noe som bryter med den positive utviklingen vi har sett den siste tiden. På den annen side svinger disse tallene en god del, så vi vil ikke legge for mye i ett svakt månedstall, avslutter Boye.Følg HegnarOnline på Facebook her