Analytiker: - Ta fortjenesten nå!

Nordea Markets nedgraderer John Fredriksens laksegigant.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Marine Harvest har hatt en formidabel kursvekst denne sommeren. Men alle gode ting tar slutt.Nå ser analytiker Kolbjørn Giskeødegård og Nordea Markets begrenset kortsiktig potensiale, og nedgraderer lakseaksjen fra kjøp til hold.- Årsaken til at vi nedgraderer er rett og slett at fra vi oppgraderte aksjen 10. mai har den steget 45 prosent. Det er eksepsjonelt raskt opp, på kort tid, sier Giskeødegård til HegnarOnline.Når analytikeren ser mot 3. kvartal og utover høsten venter han et mer utfordrende marked.- Høyt volum vil gi lavere priser, og vi mener aksjens kortsiktige potensiale er begrenset, sier Giskeødegård.Han påpeker imidlertid at nedgraderingen ikke skyldes gårsdagens presentasjon av 2. kvartal.- Vi nedgraderer ikke på bakgrunn av rapporten som kom i går, den var i grunn som forventet. Det var mye positivt i rapporten og det er mye positivt i laks, men vi mener mye av dette allerede er priset inn i Marine Harvest. Da var det naturlig å ta aksjen ned til "hold".- Basert på noe lavere 2013-estimater, nedjusterer vi også kursmål, skriver Giskeødegård i en oppdatering.Nordea Markets nedjusterer Marine Harvests kursmål fra 4,70 kroner til 4,60 kroner.Marine Harvest omsettes nå for 4,35 kroner på Oslo Børs, ned 0,91 prosent.