Analytiker: Uroen i eurosonen fortsetter

Tallknusere verden over frykter den økonomiske utiklingen i Europa. Nordea gir deg en fersk oppdatering på krisen.

Foto: Scanpix

I dagens rapport fra Nordea kommenterer analytiker Lars-Erik Aas den økonomiske utviklingen i Europa.-Uroen i eurosonen fortsetter. Spania og Italia har forbudt short-salg av aksjer de neste tre måneder i et forsøk på å roe ned de volatile markedene i eurosonen, sier Aas.-Moodys uttalte i går at AAA vurderingen til eurosonens kjerneøkonomier Tyskland, Nederland og Luxemburg har endret seg fra stabil til negativ. Bakgrunnen for dette er en gryende sannsynlighet for at Hellas må trekke seg ut av euroen og den bredere effekten det vil ha på andre medlemslands økende behov for finansiell bistand fra de sterkeste økonomiene, sier analytikeren.-Dette er spesielt kritisk for Spania og Italia. Tysklands finansdepartement svarte med å si at de fremdeles vil være eurosonens stabile anker, avslutter Aas.Mandag stupte Oslo Børs 2,63 prosent. I skrivende stund står hovedindeksen i 412,63, ned 0,04 prosent.