Foto: Scanpix/AP

Bedre enn ventet - kutt i produksjon likevel?

AB Volvo, som produserer lastebiler og andre store kjøretøy, hadde et resultat før skatt på 6,76 milliarder svenske kroner i andre kvartal i år.

AB Volvo, som produserer lastebiler og andre store kjøretøy, hadde et resultat før skatt på 6,76 milliarder svenske kroner i andre kvartal i år.Det er lavere enn i samme periode i fjor, da fortjenesten var på 7,25 milliarder kroner.Analytikere hadde imidlertid regnet med en enda lavere gevinst i år.Volvo-sjefen Olof Persson sier det er vanskelig å spå hvordan utviklingen i markedet vil bli det neste halvåret, på grunn av den økonomiske situasjonen.Ifølge Bloomberg er det i all hovedsak et svakere markedet i USA som sender Volvo-resultatet nedover denne gang.Volvo vurderer nå å kutte i sin produksjon grunnet fallende salgstall.Selskapet solgte 52.946 lastebiler og andre store kjøretøy i Q2-2012, ned fra 65.006 i samme kvartal i fjor.AB Volvo produserer lastebiler, busser, anleggsmaskiner og båtmotorer, og selskapet er separat fra det som produserer Volvo personbiler.