Bekymringene står i kø - børsene falt i Asia

Investorer på Asia-børsene fant mye å bekymre seg for fredag (oppdatert med slutt Tokyo, Hong Kong, Shanghai).

Kinesisk investor. Foto: AP

Da Tokyo-børsen stengte, var Nikkei ned 1,43 prosent til 8.669,87, mens Topix hadde falt hele 1,78 prosent til 733,82.I Shanghai sluttet Shanghai Composite-indeksen ned 0,7 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 var ned 1,1 prosent.I Hong Kong steg faktisk Hang Seng-indeksen 0,4 prosent, med kinesiske telekom-selskaper på vinnerlisten.TidligereAsiatiske børser faller fredag.I Tokyo faller Nikkei 0,9 prosent, mens den bredere Topix-indeksen trekker ned 1,4 prosent. Sistnevnte har dermed sett rødt i ti av de 11 siste dagene.Shanghai Composite-indeksen faller 0,4 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 er ned 0,55 prosent.Ellers faller Straits Times i Singapore 0,3 prosent, mens Mumbai-børsen er ned 0,2 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea er et lyspunkt, og stiger 0,25 prosent.Europa, Kina bekymrer Investorene bekymrer seg ifølge Bloomberg for den europeiske statsgjeldskrisens effekt på verdensøkonomien, og euroen er på vikende front.I tillegg lever frykten for Kinas vekst videre, etter at landets myndigheter ifølge nyhetsbyrået Xinhua News har gjort det klart at begrensningene på eiendomsmarkedet ikke vil bli løftet.Tall fra Societe Generale viser at mer enn halvparten av 760 de børsnoterte selskapene som har lagt frem kvartalstall så langt, har vist til en fallende trend fra fjoråret.- For markedene vil klimaet fortsetter å være ganske utfordrende. Sentralbanker globalt letter pengepolitikken for å stagge volatiliteten i finansmarkedene og å unngå vekstrisiko på nedsiden, sier aksjestrateg Steven Sun i HSBC Holdings til Bloombergs TV-kanal.USA sliter med veksten Torsdagens nøkkeltall viste klart og tydelig at USAs økonomi sliter med veksten.Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims), steg hele 34.000 og endte på 386.000 personer per 14. juli.Det var også langt over hva analytikerstanden hadde ventet seg. Forventningene lå på 364.000 førstegangssøkende.Salget av brukte boliger i USA falt 5,4 prosent i juni til en sesongjustert årstakt på 4,37 millioner enheter.Det var ventet en økning på 1,5 prosent til en årstakt på 4,62 millioner enheter.Philadelpia Fed-indeksen steg fra minus 16,6 i juni til minus 12,9 i juli. Dette var tredje måned på rad for indeksen i negativt område . Det var ifølge Bloomberg ventet et løft til minus 8,0 i juli.Til slutt falt de ledende indikatorene i USA 0,3 prosent i juni. Analytikerstanden forventet en nedgang på 0,1 prosent.New York-børsen brydde seg mindre, og steg torsdag for tredje dag på rad.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen