Berntsen: - Oslo Børs åpner opp i dag

Wall Street steg tirsdag kveld, og onsdag morgen er det forsiktig opptur på Asia-børsene. Se hva som vil påvirke Oslo Børs her.

Roger Berntsen, Netfonds - Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Roger Berntsen og Netfonds Bank tror Oslo Børs vil åpne opp onsdag:- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent i dag, til 420,7 poeng. S&P500 steg 1 prosent etter at Europa stengte tirsdag. USAs sentralbanksjef, Ben Bernanke, startet sin to dagers tale til Kongressen i går. Mange markedsaktører håpet på signaler om nye kvantitative lettelser, men de kom ikke. I dag kan det endre seg, da sentralbanksjefen skal avslutte sin tale. Goldman Sachs tror det kan komme nye pengepolitiske tiltak fra FED i august eller september, i følge en fersk rapport fra meglergiganten. Det slippes ett viktige nøkkeltall fra USA i dag; Igangsatte boliger (14:30).PGS-rush på Oslo Børs Oslo Børs falt noe tilbake, men endte dagen i blått terreng tirsdag. Hovedindeksen steg 0,54 prosent til 419,06, og det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 3,0 milliarder kroner.OSEBX har steget 6,98 prosent den siste måneden, og 8,86 prosent hittil i år.Blant aksjene som utmerket seg finner vi PGS og Aker Solutions, som steg henholdsvis 9,25 prosent og 3,28 prosent. Les hele børskommentaren.Opp på Wall Street Med gode tall fra Goldman Sachs begynte flere å håpe på at Bank of America vil innfri når banken legger frem kvartalstallene onsdag, og at kanskje banksektoren skal sparke liv i aksjemarkedet og sende børsene opp igjen.Dow Jones steg 0,62 prosent til 12.805,54 tirsdag . S&P 500 steg 0,74 prosent til 1.363,67 mens Nasdaq sluttet opp 0,45 prosent til 2.910,04.For hver aksje som falt på NYSE var det 2 som steg. På Nasdaq var det litt mer enn en aksje som steg for hver som falt.Coca-Cola steg 1,58 prosent på gode kvartalstall.Til tross for et svakt kvartalsresultat steg Johnson & Johnson 0,8 prosent.Goldman Sachs steg 0,3 prosent og Bank of America steg 1,4 prosent. Citigroup steg 2,1 prosent mens J.P.Morgan falt 0,28 prosent.Apple var uendret på 606,94 mens Facebook falt 0,55 prosent og Baidu endte ned 2,2 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Forsiktig opptur i Asia Børsene i Asia-regionen opplever forsiktig opptur onsdag og dermed har markedene steget tre dager på rad.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, har svingt mellom pluss og minus hele dagen, men er akkurat nå noe opp.Stemningen har imidlertid vært nervøs og investorene har vært usikre på hvordan de skulle tolke FED-sjef Ben Bernankes uttalelser tirsdag kveld.Japan er Nikkei 225 opp 0,31 prosent til 8.781,95 mens den bredere Topix stiger 0,22 prosent. Hang Seng i Hong-Kong faller 0,77 prosent. CSI 300 i Kina er ned 0,36 prosent, Shanghai Composite stiger 0,03 prosent mens Taiwan-børsen er ned 0,61 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,72 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,42 prosent mens NZX 50 på New Zealand legger på seg 0,38 prosent.OljeprisenNå omsettes et fat Brent-olje med august-levering for 103,29 dollar fatet, ned 0,68 prosent. Det er om lag 24 cent mindre enn ved børsslutt tirsdag. Da stod et fat Brent-olje i 103,54 dollar.Dette skjer i dag:Kvartalsrapporter - Oslo Børs: - Yara International: 2. kvartal (08:00), Auditoriet, Bygdøy allé 2 (09:30), Tlf.konf. (14:00), WebcastSjekk også vår utvidede finanskalender her!Makrotall- og nyheter:- Kina, Boligprisvekst, juni- India, KPI, juni- UK (10:30), Ledighetstall, juni- UK (10:30), Rentereferat fra møte 5. juli- USA (14:30), Igangsatte boliger, juni- USA (14:30), Byggesøknader, juni- USA (20:00), Beige bookKvartalsrapporter - Utlandet:- Bank of America, Bank of New York Mellon, Blackrock, Ebay, Honeywell, IBM, Noble Corp, Qualcomm, TeliaSonera, Ericsson, Millicom, Swedbank