Børsrally i Asia - største hopp denne måneden

Børsene i Asia-regionen slår kraftig tilbake etter slapp utvikling onsdag. Investorene kan glede seg over månedens beste dag til nå.

Kvinne smiler ved børsen i Sør-Korea - Foto: AP

Børsene i Asia-regionen opplever opptur torsdag og børsene har ikke vært i bedre dagsform så langt i juli 2012.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, er opp solide 1,5 prosent.Det er rundt fire aksjer som stiger for hver eneste som faller. Det er i all hovedsak teknologi- og energiaksjer som drar lasset.Investorene sender indeksene høyere på forventninger om at lettelser i pengepolitikken globalt skal føre til mer økonomisk vekst.Sørkoreanske won er på offensiven denne torsdagen, og det samme kan sies om prisen på kobber.- Markedet ser ut til å håpe at det snart kommer mer stimuli fra blant annet USA og Kina. Dette vil i så fall være meget positivt for litt mer risikable investeringer, sier strateg Irene Cheung hos Australia & New Zealand Banking Group.Gode nyheter fra USA onsdag bidrar også til oppgangen i Asia i dag. Amerikanske boligtall viste den sterkeste utviklingen på fire år.I tillegg kom det Q2-rapporter fra blant annet Intel Corp. og Honeywell International Inc. som var bedre enn analytikerne hadde trodd.Indeksene I Japan endte Nikkei 225 opp 0,79 prosent til 8.781,95 mens den bredere Topix steg 0,99 prosent. Hang Seng i Hong-Kong la på seg 1,60 prosent.CSI 300 i Kina er opp 1 prosent, Shanghai Composite stiger 1,14 prosent mens Taiwan-børsen er opp 1,44 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 1,78 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er opp 1,32 prosent mens NZX 50 på New Zealand legger på seg 0,32 prosent.India-børsen er opp 0,65 prosent mens Strait Times i Singapore stiger 0,49 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen