Cermaq skuffer på drift, gleder på bunn

Cermaq klarer ikke å levere på drift i 2. kvartal. Men inntjeningen kom inn bedre enn ventet. Toppsjefen peker på problemet - som nå er løst.

Jon Hindar. Foto: Finansavisen.

Cermaq melder om et resultat etter skatt på 79,1 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 175,3 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 63 millioner kroner.Resultat per aksje ble 0,80 kroner, mot 1,90 kroner (2,70 kroner før biomasse) ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,68 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble 98,6 millioner kroner, sammenlignet med 220,0 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 85 millioner kroner.Driftsresultatet før biomassejusteringer ble 33,3 millioner kroner, mot 317,7 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 93 millioner kroner.Sjefen: Mainstream ødela Driftsinntektene beløp seg til 2.439,6 millioner kroner, sammenlignet med 2.558,1 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 2.639 millioner kroner.- Resultatet i 2. kvartal er svakere enn forventet. Mainstream har opplevd flere driftsmessige utfordringer som har påvirket kvartalsresultatet innen oppdrett negativt.- Disse problemene er i hovedsak løst gjennom 2. kvartal, og vi forventer bedre drift og reduserte kostnader i 2. halvdel av 2012, sier konsnersjef Jon Hindar i en kommentar.Her er rapporten og presentasjonen.Følg HegnarOnline på Facebook her!