- Det var ikke noe katastrofalt fra Bernanke

Når en av økonomiens mektigste menn snakker så lytter markedet. Så prøver man å tolk hva han egentlig mente.

Trader på Wall Street - Foto: AP

Børsene i USA steg tirsdag etter at FED-sjef Ben Bernanke hadde holdt sin tale for Senatets bankkomite.Dow Jones hevet seg 0,62 prosent til 12.805,54 poeng mens S&P 500 steg 0,74 prosent. Nasdaq endte opp 0,45 prosent.Markedet falt noe i løpet av Bernankes tale, men kom seg raskt på føttene igjen.- Det var ikke noe katastrofalt fra Bernanke, og det kan være lettelser at det ikke var noe snakk om betingelsene for QE3, sa investeringsdirektør Andrew Fitzpatrick i Hinsdale Associates til MarketWatch.Han er ikke sikker på om markedet virkelig vil ha en tredje runde med kvantitative lettelser.- Spørsmålet er om markedet virkelig ønsker QE3 gitt de blandete resultatene fra de tidligere pakkene. Det kan være bedre å bare forsøke å jobbe seg gjennom det, sa Fitzpatrick.