Dette skjer i dag

Mandag blir en ganske rolig dag, men uken blir langt fra kjedelig.

Kinesisk investor. Foto: AP

Forbrukertilliten for eurosonen i juli er mandagens viktigste hendelse kl. 16.I tillegg kommer Chicago Feds aktivitetsindeks for juni kl. 14:30.Før det skal Spania avholde auksjon på nye statslån, noe som skaper bekymringer langt utover europas grenser. Fredag steg 10-års renten i Spania til ny all-time high på 7,284 prosent.Utover i uken kommer det flere viktige økonomiske nøkkeltall, med blant annet BNP-veksten i USA i 2. kvartal og forbrukertillit for juli på fredag.Tirsdag kommer de kanskje viktigste nøkkeltallene fra Asia denne uken. PMI, som er innkjøpssjefenes forventningsindeks for industrien i Kina, kommer tirsdag. I tillegg kommer HSBC PMI for Kina, som supplerer med en overvekt på mindre industri.Dette er tall som vil bli fulgt nøye da de er tidlige, ledende indikatorer for industrien i Kina. I tillegg kommer også Conference Board ledende indikator for juniTirsdag kommer også PMI både for industri og tjenester Frankrike og Tyskland samt for eurosonen. Og det kommer PMI for industrien i USA.Tirsdag legger også Norsk Hydro og Telenor frem regnskapet for 2. kvartal 2012.Vår finanskalender, helligdagskalender, rentebeslutninger og resultatkalender