Dette vil påvirke Oslo Børs fredag

Wall Street trosset tall torsdag, mens på Asia-børsene er stemningen laber fredag morgen. Se hva som vil påvirke Oslo Børs her! Oppdatert med Netfonds.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,64 prosent før den sluttet på 427,13 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,6 milliarder kroner.I løpet av den siste uken kan Oslo Børs vise til en oppgang på 4,86 prosent mens hovedindeksen har lagt på seg 7,86 prosent den siste måneden. Hittil i år er oppgangen på 10,96 prosent.Onsdag presenterte DiaGenic data som viste en signifikant forbedring av testnøyaktighet i en ny versjon av selskapets CE-merkede ADtect test. Torsdag hoppet aksjen ytterligere 27,45 prosent.BW Offshore falt 6,44 prosent etter kostnadssmell. Les hele børskommentaren her.Wall Street trosset tall Etter en litt turbulent dag endte de amerikanske børsene torsdag opp for tredje dag på rad. Dow Jones steg 0,27 prosent til 12.943,36, Nasdaq 0,79 prosent til 2.965,90, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,27 prosent til 1.376,51. For sistnevnte er sluttnoteringen den høyeste siden mai."Fryktindeksen" VIX (CBOE) endte under 16.De beste Dow-komponentene var IBM og United Tech, med oppganger på hhv. 3,8 og 1,3 prosent. Førstnevnte opplevde et inntektsfall i sitt forrige kvartal, men steg på at guidingen for 2012-inntjeningen ble hevet.Bank of America og American Express falt hhv. 3,6 og 3,5 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Asia faller Investorene på Asia-børsene bekymrer seg ifølge Bloomberg for den europeiske statsgjeldskrisens effekt på verdensøkonomien, og euroen er på vikende front.I tillegg lever frykten for Kinas vekst videre, etter at landets myndigheter ifølge nyhetsbyrået Xinhua News har gjort det klart at begrensningene på eiendomsmarkedet ikke vil bli løftet.I Tokyo faller Nikkei 0,9 prosent, mens den bredere Topix-indeksen trekker ned 1,4 prosent. Sistnevnte har dermed sett rødt i ti av de 11 siste dagene.Shanghai Composite-indeksen faller 0,4 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 er ned 0,55 prosent.Ellers faller Straits Times i Singapore 0,3 prosent, mens Mumbai-børsen er ned 0,2 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea er et lyspunkt, og stiger 0,25 prosent. Makro, utenlandsTyskland (08:00): PPI, juniMakro, Norge (SSB)Skatteregnskapsstatistikk, juniÅpnede konkurser, 2. kvartalSSB legger som vanlig frem sine tall klokken 10.00.