Dette vil påvirke Oslo Børs tirsdag

Wall Street falt mandag kveld, og stemningen er blodrød i Asia tirsdag morgen. Se hva som vil påvirke Oslo Børs her. Oppdatert med Netfonds!

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs falt mandag 2,63 prosent før den sluttet på 412,80 poeng. Dagens laveste notering var på 411,04 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,1 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs falt 0,96 prosent mens hovedindeksen kan vise til en oppgang på 7,07 prosent den siste måneden. Hittil i år er oppgangen på 7,23 prosent.Storebrand fikk knallhard medfart da aksjen falt hele 6,78 prosent. DNB slapp unna med en nedgang på 2,49 prosent.Banker og andre finansselskaper troner i dag høyt på taperlistene rundt om på de europeiske børsene.Det var heller ingen god dag for aksjonærene i Funcom som opplevde en kursnedgang på hele 9,81 prosent. Les hele børskommentaren.Børsfall på Wall Street Økt uro rundt gjeldssituasjonen i Europa generelt og Spania spesielt, og med fall på børsene både i Asia og Europa, kunne det ikke gå annerledes på børsene i New York mandag. Etter stengetid på børsene ble det også klart at Moody's nedjusterer utsiktene for Tyskland til negativ.Til tross for økt frykt i Europa og blant investorene falt Dow Jones likevel ikke mer enn 0,79 prosent til 12.721,46 mens Nasdaq falt 1,2 prosent til 2.890. S&P 500 falt 0,89 prosent til 1.350,52.For hver aksje som steg var det 3 som falt på NYSE. På Nasdaq falt 4 aksjer som hver som steg.Volatilitetsindeksen VIX steg 7,5 prosent til 20,75 mens dollarindeksen steg til 83,64 og det høyeste på 2 år.Canadiske Nexen ble dagens vinner, med en oppgang på ove 51 prosent, etter at kinesiske Cnooc sa at det hadde kommet til enighet om å kjøpe selskapet for 15,1 millliarde dollar i cash.Apple holdt seg også bra og endte bare ned 0,08 prosent til 603,83 dollar mens Microsoft falt 2,77 prosent og Oracle falt 1,54 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Rødt i Asia Bekymrede investorer sender børsene i Asia ned tirsdag morgen. Bakgrunnen er uroen i Europa og kredittvurderingbyrået Moody's nedgradering av de økonomiske utsiktene til Tyskland, Nederland og Luxembourg.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller 0,3 prosent, med omtrent to aksjer som faller for hver som stiger.- Det blir stadig mer åpenbart at det vil ta lang tid å løse den europeiske situasjonen. Europa er en stor økonomi i verden, og problemene vil ha stor innvirkning på eksportsektoren i hele regionen, sier forvalter i Pengana Capital, Diane Lin, til Bloomberg News.I Japan faller Nikkei 0,23 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,51 prosent. Shanghai Composites i Kina er ned 0,23 prosent, børsen i Taiwan faller 0,75 prosent og S&P/ASX 200 i Australia svekker seg 0,08 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger derimot 0,22 prosent.Oljeprisen Nå omsettes et fat Brent-olje med september-levering for 104,31 dollar fatet, opp 1,02 prosent. Det er 56 cent mer enn ved børsslutt mandag. Da ble et fat Brent-olje med september-levering omsatt for 103,75 dollar.Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp:- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,42 prosent i dag, til 414,5 poeng. S&P500 steg 0,4 prosent etter at Europa stengte mandag. Moodys kuttet i går utsiktene til tysk gjeld. Kredittvurderingsbyrået mener sjansen for at Hellas forlater eurosonen har økt, noe som vil få negative konsekvenser for Europas største økonomi. Når det er sagt, Tysklands gjeld har fortsatt toppkarakter (AAA). Både Hydro og Telenor slipper kvartalstall før åpning i dag. Dette gjør at vårt åpningsestimat blir mer usikkert. De asiatiske børsene er stort sett flate i morgentimene. Det slippes ett viktig nøkkeltall fra USA i dag; PMI (15:00).Dette skjer i dag:Resultat:Norsk Hydro: Resultat per 2. kvartal kl. 07.00, presentasjon i selskapets lokaler kl. 08.30, telefonkonferanse kl. 15.00, webcastTelenor: Resultat per 2. kvartal kl. 07.00, presentasjon i selskapets lokaler kl. 09.00Kitron: Resultat per 2. kvartal kl. 14.30, webcastStatoil Fuel and Retail: Resultat per 2. kvartalMakro:Kina: PMI-flash, industri, juliKina, Conferance Board-indikatorindeks, juniFrankrike: PMI-industri, juli, kl. 08.58Frankrike: PMI-tjenest, juli, kl. 08.58Tyskland: PMI-industri, juli, kl. 09.58Tyskland: PMI-tjenest, juli, kl. 09.58ØMU: PMI-tjenest, juli, 10.00ØMU: PMI-industri, juli, kl. 10.00USA: FHFA-boligpriser, mai, kl. 16.00Utenlandske: Apple, AT&T, EMC, FMC Technologies, Harmonic, Man Group, Polycom, RF Micro Devices, Weatherford InternationalFølg HegnarOnline på Facebook her!