Dette vil påvirke Oslo Børs tirsdag

Roger Berntsen og Netfonds tror det går mot en positiv børsåpning tirsdag. Følgende momenter vil påvirke dagens handel.

Roger Berntsen, Netfonds - Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Mandag klatret hovedindeksen på Oslo Børs 0,17 prosent før den sluttet på 416,80 poeng. Store deler av mandagen var derimot preget av et rødt fortegn. Det ble omsatt aksjer for 2,0 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs lagt på seg 3,11 prosent mens oppgangen er på 6,11 prosent den siste måneden. Hittil i år har hovedindeksen klatret 8,27 prosent.I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at svake makrodata gjør at opptakten til resultatsesongen for andre kvartal langt fra er ideell. Han mener vi må være forberedt på resultatskuffelser og estimatkutt.OljeEt fat Nordsjøolje, med levering i september, omsettes for 103,18 dollar, ned 0,18 prosent.Spår børsoppgang- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,29 prosent i dag, til 418 poeng, skriver Netfonds i sin morgenrapport.- De asiatiske markedene stiger i morgentimene på forventninger om at den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernanke, kommer med hint om nye stimulanser i sin halvårlige tale til kongressen i dag, skriver Netfonds.Wall Street De amerikanske børsene fikk en heller laber start på uken, og falt på tynn handel.Dow Jones gikk tilbake 0,39 prosent til 12.727,21, Nasdaq 0,40 prosent til 2.896,94, mens den bredere S&P 500-indeksen slanket seg med 0,23 prosent til 1.353,64."Frykindeksen" VIX (CBOE) endte på litt over 17.Asia Mandag advarte Det internasjonale pengefondet (IMF) om at verdensøkonomien vil vokse mindre enn forventet neste år. Flere asiatiske markedsaktører håper nå at amerikanske og kinesiske myndigheter vil komme på banen med tiltak for å stimulere økonomisk vekst.I Japan la Nikkei 225-indeksen på seg 0,67 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,05 prosent.Den kinesiske Shanghai Composite-indeksen er opp 0,40 prosent mens CSI 300-indeksen kan vise til en oppgang på 0,43 prosent.Finanskalenderen I dag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen:•Kvartalspresentasjon i Gjensidige Forsikring•Kvartalspresentasjon i Evry•Kvartalspresentasjon i Eltek•Kvartalspresentasjon i IM. SkaugenMakronyheter:•UK: KPI, juni, klokken 10.30•Tyskland: ZEW-indeksen, juli, klokken 11.00•ØMU: ZEW-indeksen, juli, klokken 11.00•USA: KPI, juni, klokken 14.30•USA: Utlendingers verdipapirkjøp, mai, klokken 15.00•USA: Industriproduksjon, juni, klokken 15.15•USA: NAHB-boligmarkedsindeks, juli, klokken 16.00Klokken 16.00 norsk tid vil USAs sentralbanksjef Ben Bernanke holde sin halvårlige tale om pengepolitikken.