- En aksje man bør eie

Analytikerne tar ikke av etter DNB-tallene, men er positive.

Publisert 12. juli 2012 kl. 15.20
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
Foto: Scanpix

DNB er den store stjernen på Oslo Børs, og stiger 2,4 prosent til 62 kroner etter torsdagens kvartalsrapport.Analytikerne ser ingen grunn til å ta av, men er positive og vil ifølge TDN Finans ikke gjøre de store endringene i estimatene.- Justert for sterkere "netto gevinster på finansielle instrumenter til virkelig verdi" var inntektene marginalt over forventningen. Rentenettoen var imidlertid svakere enn ventet, sier SEB Enskilda-analytiker Christoffer Adams.Rapportens mest positive punkt var ifølge analytikeren et fall i utlånstapene på 13 prosent fra 1. kvartal, og han viser ifølge nyhetsbyrået også til mindre avsetninger til tap - for eksempel på shipping.- Gitt at vi tror rentenettoen vil ta seg opp på sikt, og tapene vil være håndterbare, er dette en aksje man bør eie, sier Adams.Swedbank First Securities og Pareto Securities drar ifølge TDN Finans også frem rentenettoen på den svake siden, samt lave tap og DNB Markets på den sterke.Følg HegnarOnline på Facebook her!