- Er nok i stor grad gevinstsikring

Laksegiganten Marine Harvest går mot strømmen, og faller på Oslo Børs.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Mens Oslo Børs er i fint driv tirsdag ettermiddag, med hovedindeksen opp 0,54 prosent til 419,03, er lakseselskapet Marine Harvest en av de få - blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs, som faller tilbake.Knappe to dager før selskapet legger frem tall for 2. kvartal er Marine Harvest ned 2,97 prosent til 4,29 kroner.Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets peker på at aksjen har steget kraftig den siste tiden.- Aksjen har steget kraftig etter oppdatering, og veldig kraftig i slutten av juni og begynnelsen av juli. Så hadde den en liten pust i bakken, før den har fortsatt opp de siste dagene, sier Giskeødegård til HegnarOnline og fortsetter;- Det vi ser nå er nok i stor grad gevinstsikring.Han viser til at aksjen i går var oppe på hele 4,40 kroner, og at det trolig også er mange som er avventende før 2. kvartalstallene.- Nå er jo stort sett mange av de store tallene kjent, som EBIT på konsernnivå og for den norske oppdrettsvirksomheten. Jeg kan ikke se at det er noe, verken nyheter eller annet, som utløser en liten tilbakegang, sier Giskeødegård.