Facebook fiasko koster Nasdaq dyrt

Nasdaq må ut med flere hundre millioner kroner for fiaskoen med børsnoteringen av Facebook.

Facebook - utsnitt av logo

Nasdaq tilbyr nå meglerne, som ble rammet av problemene i forbindelse med børsnoteringen av Facebook den 18. mai i år, 62 millioner dollar cash i kompensasjon, i følge Bloomberg.Det tilsvarer mer enn 376 millioner kroner. Tidligere var tilbudet på 40 millioner dollar (243 millioner kroner) i reduserte megleravgifter på børsen.De som allerede har kompensert sine kunder vil bli kompensert først, heter det.CEO Robert Greifeld, Nasdaq, uttaler i følge nyhetsbyrået at de beklager dypt problemene som oppstod i forbindelse med noteringen av Facebbok.Facebook falt 0,83 prosent til 28,76 dollar fredag. Aksjen er da ned 24,3 prosent fra prisen på 38 dollar som ble satt i forbindelse med børsnoteringen.