Frykter korreksjon - har fire aksje-favoritter

Forvalter Alf Inge Gjerde i Storebrand Kapitalforvaltning frykter en korreksjon på Oslo Børs fremover. Likevel smeller han til med fire kjøps-anbefalinger.

Forvalter Alf Inge Gjerde - Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Senior porteføljeforvalter Alf Inge Gjerde i Storebrand Kapitalforvaltning sier til Finansavisen tirsdag at han frykter en korreksjon på Oslo Børs.- Markedet har gått veldig bra de siste ukene, men jeg føler det har gått litt fra seg på kort sikt. Mest sannsynlig vil vi se en utflating, og kanskje en korreksjon. Vi vil fortsatt ha store kurssvingninger drevet av makroutviklingen og delvis også resultatrapporteringen for andre kvartal, sier GjerdeForvalteren opererer med en P/E på 10 for Oslo Børs de neste tolv månedene, noe han ikke anser som spesielt høyt.- En mulig positiv trigger vil kunne være en økt oppkjøps- og fusjonsaktivitet fordi mange selskaper sitter på store kontantbeholdninger, sier forvalteren.Når det gjelder enkeltaksjer har Gjerde tro på følgende fire: BWG Homes, Clavis Pharma, Yara International og Bonheur.Forvalteren ber imidlertid investorer om å være forsiktige med å investere i finans- og shippingsektoren.