Giske: Gledelig utvikling i India

De nye telekomlisensene i India skal gis for 20 år, hvor investeringene fordeles over de første ti årene.

Trond Giske - Foto: Scanpix

India-sjef Sigve Brekke sier tirsdag til VG tirsdag ifølge TDN Finans at det indiske ministerutvalget vil å foreslå at de nye telekomlisensene i India skal gis for 20 år, hvor investeringene fordeles over de første ti årene.Det første året må Telenor betale 35 prosent av investeringen, og de resterende betalingene skjer årlig over de første ti årene. Men endelig prislapp er ennå ikke avklart.-Selv prisen på de nye lisensene gjenstår. Underutvalget har nylig kommet med sin innstilling. De foreslår å redusere startprisen, og å kompensere inntektsbortfallet ved å øke de årlige avgiftene, sier han.Nærings- og handelsminister Trond Giske er glad for utviklingen i India.-Det er veldig gode nyheter at indiske regjeringsutvalget går inn for å dele finansieringen av de nye lisensene over mange år. Det er nettopp hva vi har spilt inn overfor flere indiske regjeringsmedlemmer, sier ministeren til avisen.