Her er årets aller verste aksjer til nå

Oslo Børs gikk på en skikkelig smell mandag, men er forsiktig opp siden 2012 tok til. Her er aksjene som imidlertid har sett svært lite til noen som helst form for oppgang så langt i år.

Foto: Scanpix

Over halvparten av børsåret 2012 er over og de ulike selskapene på Oslo Børs er i disse dager i gang med å legge frem resultater for 2. kvartal.Selv om børsen kanskje ikke har skutt i været i år slik mange ventet har man likevel fått en oppgang på 7,17 prosent siden nyttår.Går man 12 måneder tilbake og ser på status er Oslo Børs ned 3,28 prosent.Fire verdipapirer har steget over 100 prosent siden man åpnet børsen for året, SinOceanic Shipping, Nio Security, Bionor Pharma og Origo.I andre enden av skalaen utkrystalliserer det seg fem aksjer som virkelig har fått hard medfart i 2012.Her er børsverstningene så langt dette året:- Blom - har falt 80,94 prosent så langt i år- NorDiag - har falt 70,75 prosent så langt i år- Eitzen Chemical - er ned 68,75 prosent så langt i år- Green Reefers - er ned 68,75 prosent så langt i år- Avocet Mining - er ned 65,18 prosent så langt i år.På Oslo Axess er det Cellcura og RomReal som har falt mest. Disse to aksjene er ned henholdsvis 78,77 prosent og 71,23 prosent.Oslo Børs er så langt tirsdag opp 0,07 prosent til 413,08. Gårsdagen endte imidlertid med kraftig nedtur.