Hydro og Telenor suser opp på flat børs

Oslo Børs holder seg rundt nullpunktet. Norsk Hydro og Telenor suser opp etter tall

Oslo Børs Foto: Scanpix Solum, Stian Lysberg

Oslo Børs' hovedindeks åpnet opp tirsdag morgen, men snudde ned en halvtime uti handelsdagen. Rundt kl 11:40 er hovedindeksen opp 0,12 prosent til 413,28 poeng og det er omsatt verdipapirer for 805 millioner kroner.Nedgraderte utsiktene Kredittvurderingsbyrået Moody's endret mandag ifølge NTB utsiktene for Tysklands økonomi fra stabilt til negativt på grunn av gjeldskrisen i eurosonen.Dermed står toppvurderingen på AAA i Europas viktigste økonomi i fare på grunn av følgene et sammenbrudd i eurosonen kan få. Også Nederland og Luxembourg fikk sine utsikter endret til negativt.Moody's begrunner sin vurdering med at det vil få store følger selv for de mest solide økonomiene i Europa om Hellas må forlate eurosonen. At det blir stadig mer sannsynlig at flere redningsoperasjoner må til for større land som Spania og Italia, bidrar også til de mer negative utsiktene.Utsolgt på spansk auksjon Spania holdt en auksjon der de fikk solgt statsobligasjoner for 3,04 milliarder euro uten problemer. Men yielden ble høyere enn i juni-auksjonen.Svakere i Tyskland De tyske innkjøpssjefenes forventningsindeks (Purchasing Manager Index) for industrien endte på 43,3 i juli. Ifølge en sammenstilling utført av Reuters var det på forhånd ventet en indeks på 45,3.De europeiske innkjøpssjefenes forventningsindeks (Purchasing Manager Index) for industrien endte på 44,1 i juli. Ifølge en sammenstilling utført av Reuters var det på forhånd ventet en indeks på 45,3.OljeprisenBrentoljen holder seg stabil utover formiddagen. Prisen på Brent-oljen med levering i september er tirsdag formiddag omtrent som da Oslo Børs åpnet, opp 0,62 prosent til 103,96 dollar fatet. WTI-oljen styrker seg 0,58 prosent til 88,65 dollar fatet.Hydro stiger på blodrøde tall Aluminiumsgiganten Norsk Hydro la tirsdag morgen frem andrekvartalstall, med en bunnlinje som var langt rødere enn analytikerne hadde på forhånd hadde spådd.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 1.712 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 1.546 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 1.069 millioner kroner.Norsk Hydro skriver også i rapporten at de nå forbereder betydelige kostnadskutt i tiden fremover.- Svake markeder og lave aluminiumpriser gjør det nødvendig med korrigerende tiltak, blant annet kapasitetsjusteringer og driftsforbedringer. Vi fortsetter arbeidet med uforminsket styrke, og i hele Hydro ferdigstiller vi nå programmer som til sammen vil gi forbedringer i størrelsesorden 2-3 milliarder kroner i løpet av de neste to-tre årene, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en kommentar.Norsk Hydro er opp 1,1 prosent til 25,63 kroner. Aksjen har det siste året falt hele 33,45 prosent.Telenor skuffet Også Telenor la frem sine tall for andre kvartal tirsdag morgen. Selskapet løftet topplinjen, men nådde ikke opp til analytikernes spådommer.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 2.422 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 4.602 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 2.844 millioner kroner.- Jeg synes dette i snitt var en god rapport. Pluss minus veldig som forventet. Guidance blir opprettholdt, og når du renser India-tallene så er det ganske bra det også, sier Carnegie-analytiker Espen Torgersen til TDN Finans.Telenor-aksjen stiger 2 prosent til 99,5 kroner.Ferskt nytt fra DNO DNO International melder tirsdag at de har inngått en avtale med de regionale myndighetene i Kurdistan (KRG) om vilkårene og betingelsene for den eksisterende produksjonsdelingskontrakten for Tawke.Denne vil erstatte de midlertidige ordningene som har vært gjeldende siden starten på prosjektet.Resultatet av denne forsoningen er at DNOs andel av oljesalget fra Tawke over en periode på cirka åtte uker vil bli allokert til KRG for lokalt bruk, men selskapet forventer likevel at de totale inntektene over året vil være uendret.DNO er ned 0,26 prosent til 7,73 kroner.Av oppdaterte lister kommer det også frem at DNO-investor Berge Gerdt Larsen solgte snaue 800.000 aksjer i DNO International i forrige ukeHavila taper mer Havila Shipping melder om et resultat etter skatt på minus 26,59 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 63,82 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen er ikke omsatt i dag.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen