Innrømmer å ha bommet stygt med blodrød aksje

Investor Nicolay Grove-Knutsen hadde stor tro på Nokia-aksjen ved inngangen til 2012. Det gikk ikke helt veien. Nå gjør han opp status og prøver å stake ut kursen videre.

Nicolay Grove-Knutsen - eget foto

Investor Nicolay Grove-Knutsen, som flere ganger har vært representert på listene over de 30 største aksjonærer i en rekke Oslo Børs-selskaper, fortalte til HegnarOnline i begynnelsen av året at han hadde stor tro på Oslo Børs i månedene som kom.- Den viktigste internasjonale grunnen til å gå inn akkurat i disse dager, er ECB sin pengeinnsprøytning i europeiske banker. Denne og senere innsprøytninger vil bidra til økonomisk vekst, men også føre til inflasjon og dermed pengeflukt til aksjer, var blant uttalelsene Grove-Knutsen da kom med.Les også: Solgte alt av aksjer i mai - tror på børsrally nåHan fortalte videre om sin klokkertro på Nokia-aksjen, og investoren la i januar selv 3 millioner kroner på bordet som han investerte i den finske mobilaktøren.- Vi mener Nokia har fått fortjent mye juling i årene som har gått, men at de nå har fått ryddet opp i problemene og er på rett vei. Den nye telefonen Lumina er ett bevis på at selskapet er tilbake på topp, sa Grove-Knutsen.Bommet grovt med NokiaSiden investorens positive uttalelser i januar har Oslo Børs steget snaue 8 prosent. For Nokia-aksjen har det imidlertid gått rett vest.Mobilaksjen har falt hele 65 prosent siden inngangen til 2012, og har gått fra i overkant av 5 dollar til 1,70 dollar. I løpet av de siste fem år er aksjen ned over 90 prosent.Kursmålet Grove-Knutsen satte på Nokia i januar var på 16 dollar per aksje. Nå innrømmer investoren at den finske aksjen var en bom.- Nokia har så absolutt ikke fått til mye. Hvis de ikke selger unna deler av selskapet går de under som mange store elefanter før dem, sier Grove-Knutsen til HegnarOnline mandag.Investoren hadde samtidig tro på at Apple-aksjen skulle falle. Siden de uttalelsene har aksjen steget med 50 prosent.Han påpeker dog videre at han også har hatt troen på Kongsberg Automotive og Norwegian de siste månedene, og at det dermed totalt sett ikke ser helsvart ut for investoren.Førstnevnte selskap fikk en relativt kraftig opptur på Oslo Børs fredag da de meldte at de hadde sikret seg en kontrakt på 287 millioner euro (2.150 millioner kroner) med en europeisk bilprodusent.- Vi er trygt i minus på åretGrove-Knutsen må imidlertid konstatere at han investeringer totalt sett har kastet dårlig av seg.- Vi er trygt i minus på året og det blir mest sannsynlig ingen bedring før inflasjonen tar seg opp og kapital strømmer til aksjemarkedene etter all pengetrykkingen man har sett i det siste, sier investoren.Grove-Knutsen fortalte i begynnelsen av året også om sine planer om å starte eget fond.Disse planene har nå blitt lagt på is foreløpig grunnet det volatile markedet.- Har grunnet dårlig marked utsatt fondsplanene foreløpig. Vi har hatt noen henvendelser fra investorer som ville være med, men vi har foreløpig sagt nei. Slik situasjonen er nå gjenstår det en del arbeid før dette er oppe og går, sier Grove-Knutsen.Investoren har per dags dato en forholdvis lav eksponering i aksjer.- Eksponeringen i aksjer er relativ lav og mye av kapitalen står i bank, avslutter Grove-Knutsen.