Investorene rir bølgen

Selv om det kom signaler om at nedbremsingen sprer seg i USA var det fullt fokus på å ri den positive børsbølgen.

Foto: Scanpix

Beige Book ga signaler om at nedbremsingen i USA sprer seg, men med sentralbanksjef Ben Bernanke som uttalte at han ikke tror på en dobbel dip, men likevel sitter klar med å hjelpe til om det skulle bli nødvendig, var det duket for enda en dag med oppgang på børsene i New York onsdag.Les Beige Book herSelv om det er i ferd med å skye til, og selskaper skrur ned forventningene til 3. kvartal, bestemte investorene seg for å ri videre på den positive bølgen en stund til.Og det til tross for at Bank of America gikk på en liten smell etter å ha lagt frem kvartalstall som var bedre enn de nedjusterte forventningene mange hadde.Dow Jones steg 0,81 prosent til 12.908,70 mens Nasdaq endte opp 1,12 prosent til 2.942,60. S&P 500 steg 0,67 prosent til 1.372,78.Forholdet mellom aksjer som steg og falt var drøyt 3:1 på NYSE. På Nasdaq var forholdet 3:2.Bank of America falt 4,92 prosent og Citigroup endte ned 1 prosent og J.P.Morgan falt marginale 0,1 prosent.Det var en ny grei dag for tech med EMC opp 9,4 prosent. IBM endte opp 2,5 prosent og WMware som gikk på en smell tirsdag, hentet inn igjen litt av fallet onsdag med å stige 12 prosent.Apple falt 0,1 prosent til 606,26 dollar mens Intel steg 3,3 prosent etter at selskapet la frem gode kvartalstall etter stengetid tirsdag. Selskapet nedjusterte forventningene til 3. kvartal, men ikke så mye som noen hadde fryktet.Microsoft steg 2,7 prosent mens Oracle fortsatte opp 1,9 prosent og Google steg 0,7 prosent. Ebay steg 3,6 prosent.Exxon Mobil steg 0,6 prosent. J&J steg 0,5 prosent.Lettoljen steg 71 cent til 89,93 dollar, på lavere lagertall, mens Brent steg 1,25 prosent til 105,3 dollar.Gullprisen steg 3,1 dollar til 1.573,9 dollar mens euro/dollar var svakt ned til 1,228.Obligasjoner steg noen ticks og senket yielden på 10-åringen til 1,49 prosent. Det samme skjedd med den tyske, som falt til 1,2 prosent.