Investorene skiftet raskt fokus fra Ben Bernanke

Investorene lette med lys og lykter etter noe som kunne gi aksjer et oppsving og tirsdag fant de to ting. Ben Bernanke var ikke en av dem.

Tradere på børsen i New York - Foto: AP

Noen hadde kanskje et håp om at sjefen for den amerikanske sentralbanken, Ben Bernanke, skulle komme med noe nytt som kunne bidra til å løfte aksjene på børsene i New York tirsdag.I sin redegjørelse for bankkomiteen i Senatet kom Bernanke ikke med noe nytt . Han gjentok det han har sagt flere ganger tidligere. At det går frustrerende sakte fremover i arbeidsmarkedet og at sterk motvind fra Europa gjør det vanskeligere for USA også.Han kom heller ikke med noen antydninger om en ny runde med kvantitative lettelser - en QE3 - og strengt talt hadde heller ikke så mange ventet det nå.Da var det enda godt at investorene hadde noe annet, nytt å fokusere på. Goldman Sachs gjorde det bedre enn ventet og Coca-Cola la frem gode kvartalstall , noe som bidro til å heve stemningen på børsene.Men investorene var selektive og fokuserte bare på det positive. Det faktum at Johnson & Johnsen tok 2,2 milliarder dollar i nedskrivninger, og halverte resultatet, ble til dels oversett. Også der fant de noe positivt.Med gode tall fra Goldman Sachs begynte flere å håpe på at Bank of America vil innfri når banken legger frem kvartalstallene onsdag, og at kanskje banksektoren skal sparke liv i aksjemarkedet og sende børsene opp igjen.Dow Jones steg 0,62 prosent til 12.805,54 tirsdag. S&P 500 steg 0,74 prosent til 1.363,67 mens Nasdaq sluttet opp 0,45 prosent til 2.910,04.For hver aksje som falt på NYSE var det 2 som steg. På Nasdaq var det litt mer enn en aksje som steg for hver som falt.Coca-Cola steg 1,58 prosent på gode kvartalstall.Til tross for et svakt kvartalsresultat steg Johnson & Johnson 0,8 prosent.Goldman Sachs steg 0,3 prosent og Bank of America steg 1,4 prosent. Citigroup steg 2,1 prosent mens J.P.Morgan falt 0,28 prosent.Apple var uendret på 606,94 mens Facebook falt 0,55 prosent og Baidu endte ned 2,2 prosent. Broadcom falt 3,9 prosent og IBM falt 0,6 prosent.Microsoft steg 0,75 prosent mens Oracle steg 1,36 prosent og Intel steg 1 prosent.Det var også god fart i medisin og biotech, med Merck opp 1,9 prosent og Pfizer opp 2,1 prosent.Høyere oljepris bidro også til at Exxon Mobil steg 0,8 prosent.Brent for levering i september steg 0,25 prosent til 103,63 dollar, men var over 104,5 dollar på det høyeste tirsdag. Lettoljen steg 63 cent til 89,06 dollar.Gullprisen falt 7 dollar til 1.582,5 dollar.Investorer solgte obligasjoner, presset kursene litt ned og yielden opp. 10-års renten i USA steg 2,2 prosent til 1,5 prosent.Den tyske 10-års renten var uendret på 1,23 prosent mens både 1-års, 2-års og 3-års renten lå på den negative siden.Den spanske 10-års renten steg en smule til 6,82 prosent og den italienske falt 1 prosent til 6,05 prosent.