Japan-børsen tolker uttalelser fra giganter

Børsene i Asia-regionen er på god vei mot sin tredje dag på rad med oppgang. Uttalelser fra flere giganter fører imidlertid til smånervøs stemning.

Trader i Asia - Foto: Scanpix

Børsene i Asia-regionen opplever forsiktig opptur onsdag og dermed har markedene steget tre dager på rad.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, har svingt mellom pluss og minus hele dagen, men er akkurat nå noe opp.Stemningen har imidlertid vært nervøs og investorene har vært usikre på hvordan de skulle tolke FED-sjef Ben Bernankes uttalelser tirsdag kveld.Bernanke sa blant annet at han er klar med flere stimuli dersom dette skulle bli nødvendig, men nevnte samtidig ikke noe om en mulig QE3.Samtidig blir markedet tynget av uttalelser fra Kinas statsminister Wen Jiabao, om at jobbmarkedet i landet kan få seg en knekk fremover.- Bernanke fortsetter å si at FED vil komme med ytterligere lettelser i pengepolitikken dersom dette skulle bli nødvendig. Samtidig får man de samme uttalelser fra Kina, men her må nok situasjonen bli mye verre før man eventuelt blir nødt til å gjøre noe, sier Stephen Halmarick hos Colonial First State Global Asset Management til Bloomberg.Nissan Motor Co. er en av aksjene i vinden onsdag og er opp 2,4 prosent. Huaneng Renewables Corp Ltd., et selskap som driver med fornybar energi, går på en smell og er ned 13 prosent.Indeksene I Japan er Nikkei 225 opp 0,31 prosent til 8.781,95 mens den bredere Topix stiger 0,22 prosent. Hang Seng i Hong-Kong faller 0,77 prosent.CSI 300 i Kina er ned 0,36 prosent, Shanghai Composite stiger 0,03 prosent mens Taiwan-børsen er ned 0,61 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,72 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,42 prosent mens NZX 50 på New Zealand legger på seg 0,38 prosent.India-børsen er ned 0,18 prosent mens Strait Times i Singapore faller 0,10 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen