- Jeg tror at REC helt klart er på vinnerlaget

REC dropper alt snakk om oppkjøp av solselskapet. Nå skal man sørge for å bli en vinner i et marked med stigende etterspørsel.

Ole Enger i REC og selskapets logo - Foto: Scanpix

Det meget hardt prøvede solselskapet REC la torsdag frem sine tall for andre kvartal 2012.Les også: Svak rapport fra REC men bedre enn ventetSom ventet var Q2-rapporten meget svak og nettotapet ble på over 4 milliarder kroner.Analytikerne hadde imidlertid ventet enda større tap fra REC og aksjen er dermed kraftig opp - 9,18 prosent til 2,14 kroner.Konsernsjef Ole Enger uttaler til Reuters i etterkant av tallpresentasjonen at selskapet nå har skiftet fokus etter at man nylig fikk på plass langsiktig finansiering.Selskapet vil fra nå av ikke ta noen aktiv konsolideringsrolle i bransjen og føler seg på det de kaller sikker grunn i betydelig tid fremover etter den nylige refinansieringen.- Nå er ikke fokuset vårt på det (konsolidering). Nå er fokus på å drive godt å sørge for at vi får tilfredsstillende resultater i denne perioden, sier konsernsjef Enger.REC opplyser at mer enn 200 konkurrenter har lagt ned sin virksomhet de siste månedene.- Jeg tror at REC helt klart er på vinnerlaget nå i solindustrien. Det tror jeg vi kan si, uttaler Enger.REC øyner videre en bedring for industrien med stigende etterspørsel. Prisene venter man imidlertid fortsatt kommer til å bli lave.Ved utgangen av Q2-2012 mente REC at man måtte se en etterspørselsøkning på 20 til 30 prosent til før markedet ville være i balanse.Gitt utviklingen den siste tiden mener nå Enger at det estimatet er omlag halvert.- Vi har gått fra (etterspørsel på) 27 gigawatt til det vi tror på omlag 33-35 gigawatt, så da har vi tatt bortimot halvparten av det, sier han.