Kanonstart for REC - tre aksjer opp 10 prosent

Oslo Børs fortsetter oppgangen og helt i tet på vinnerlisten finner man tre aksjer som alle er opp over 10 prosent. REC opplever en solid dag så langt, sammen med John Fredriksen-gigant.

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger noe fra start torsdag. Akkurat nå er man opp 0,34 prosent til 425,84.Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 139 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 10,62 prosent, mens man det siste året er opp 2,35 prosent.Marine Harvest, REC og Seadrill er blant aksjene i fokus så langt. Førstnevnte faller på skuffende Q2-tall, mens REC og Seadrill stiger på gode nyheter.NattoPharma, 24Seven Technology Group og DiaGenic stiger alle over 10 prosent. Børsene i USA steg videre onsdag og nå nærmere man seg grensen på 13.000 poeng for Dow Jones-indeksen igjen, som denne gang endte opp 0,81 prosent til 12.908,70 poeng.Børsene i Asia-regionen steg kraftig torsdag og hadde sin beste dag i juli så langt. Nikkei 225 endte opp 0,79 prosent mens Hang Seng i Hong-Kong steg 1,49 prosent.Netfonds Bank skrev torsdag morgen at de trodde Oslo Børs' hovedindeks kom til å stiger fra start.- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,48 prosent i dag, til 426,4 poeng. S&P 500 steg 0,2 prosent etter at Europa stengte onsdag. De asiatiske indeksene er i godt driv torsdag morgen etter at det ble levert sterke kvartalsrapporter fra USA i går kveld. I tillegg uttalte den amerikanske sentralbanksjefen at landet mest sannsynlig unngår en ny resesjon. Oljeprisen har steget en god del de siste dagene. Dette er godt nytt for Norge og Oslo Børs. Det slippes flere viktige nøkkeltall fra USA i dag; Jobless Claims (14:30), Existing Home Sales (16:00), Philly Fed (16:00) og Leading Indicators (16:00), het det fra Netfonds.Opp og ned på Oslo Børs Blant de aksjene som stiger akkurat nå finner man blant annet NattoPharma, som er opp 12,85 prosent til 7,90 kroner.Også 24Seven Technology Group og DiaGenic stiger over 10 prosent, og er opp henholdsvis 10,71 prosent og 10,13 prosent.Fred. Olsen Production stiger 6,66 prosent til 7,68 kroner. Thin Film Electronics er opp 4,67 prosent til 1,79 kroner mens REC stiger 6,53 prosent til 2,08 kroner.Sistnevnte selskap la frem sine tall for 2. kvartal 2012 torsdag. Rapporten var som ventet svak, men tallene var noe bedre enn ventet.Solselskapet meldte om et resultat etter skatt på -4.056 millioner kroner i 2. kvartal, mot -6.681 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på -4.109 millioner kroner.Resultat per aksje ble -4,07 kroner, mot -6,70 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på -4,12 kroner per aksje.Videre har dagen også startet forholdsvis solid for Badger Explorer, IGE, Intex Resources, Lerøy Seafood og Petrolia.Blant de store er det mest oppgang for Seadrill, som hever seg 1,26 prosent, og Aker Solutions som er opp 1,28 prosent.Seadrill stiger på nyheten om at Transocean har sikret seg en ny riggkontrakt verdt 4 milliarder kroner.Statoil stiger 0,62 prosent til 145,40 kroner mens Yara er ned 0,06 prosent. Marine Harvest stiger 2,58 prosent. Lakseselskapet la frem relativt skuffende tall for 2. kvartal torsdag og unngikk ikke underskudd netto.Blant de aksjene som faller mest akkurat nå finner man blant annet Norway Royal Salmon, som er ned 3,57 prosent til 13,50 kroner.Bridge Energy er ned 2,02 prosent, Eltek faller 1,31 prosent mens DOF er ned 1,01 prosent.Blant de mest omsatte er det nå mest nedgang for Yara, nevnte Marine Harvest og DNB. Utslagene for førstnevnte og sistnevnte er imidlertid små.Omsetningen blant mange av vinnerne og taperne er til nå meget begrenset.Seadrill, Yara og Statoil er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen stiger for 7. dag på radOljeprisen stiger torsdag morgen, og er opp i forhold til da Oslo Børs stengte onsdag. Prisene har nå steget en uke i strekk.Brent for levering i september omsettes nå til 105,98 dollar, opp 0,78 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,76 prosent til 90,55 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs onsdag kostet brentoljen rundt 104,70 dollar fatet.Prisen på olje nådde et toppnivå for de siste sju ukene onsdag og bakgrunnen for den videre oppgangen er overraskende svake lagertall fra USA.- Markedsstemningen er snudd til mer optimisme over hele linjen. Lagertallene for USA viser nedbygging av både olje- og bensinlagrene. Dette støtter opp under prisene, sier Victor Shum, sjef for IHS Consulting i Singapore, til Bloomberg ifølge TDN Finans.Wall Street Journal mener oppgangen i oljeprisen også skyldes geopolitiske faktorer.Avisen hevder oljeprisene de seneste ukene har vært preget av nyheter som tyder på at spenningen mellom Vesten og Iran vil kunne koke over.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.