Kraftig børsfall i Europa

Redningspakken for spanske banker og gjeldproblemene i Valencia sender børsene kraftig ned.

Foto: Scanpix

Gjeldsproblemer i Valencia, der lokale myndigheter nå ber om krisehjelp, gir børsfall i Europa og svakeste euro på 2 år.I tillegg godkjente finansministerne i eurosonen lånepakken til spanske banker på 100 milliarder euro fredag, meldingen om at bankene som skal få lån krisefondet, nå skal granskes grundig, satte en støkk i investorene.Prosessen skal avsluttes i september, men spørsmålet blant investorene er trolig; hva kommer de til å finne som vi ennå ikke vet?Børsen i Madrid stupte etter at nyhetene ble kjent og er ned over 5 prosent fredag ettermiddag. I Milano faller børsen 4,25 prosent.Dax i Frankfurt falt 1,5 prosent mens Cac 40 i Paris falt 1,7 prosent. Euro Stoxx 50 falt 2,25 prosent.I Oslo falt hovedindeksen 0,8 prosent til 423,65.I New York faller Dow Jones og Nasdaq 0,6 prosent.