Kraftig børsfall i Tyskland og Frankrike

Børsene i Tyskland og Frankrike opplever massive kursfall. Flere bankaksjer straffes knallhardt.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP

Børsene i Tyskland og Frankrike falt over 3 prosent mandag ettermiddag. Aksjene i flere banker har stupt over 7 prosent.Den tyske DAX 30-indeksen sank 3,75 prosent til 6.390 poeng kort etter klokken 15. I Frankrike falt CAC 40-indeksen 3,1 prosent til 3.098 poeng.Banker og andre finansselskaper er hardt rammet av nedgangen. Tyske Commerzbank falt hele 7,1 prosent, mens flere franske finansaksjer har stupt mellom 6 og 8 prosent.Også i Oslo synker aksjekursene, og hovedindeksen var ned 2,9 prosent mandag ettermiddag. Årsaken til børsfallet er frykt for at Spania vil trenge internasjonal økonomisk krisehjelp for å unngå statskonkurs.I USA sank Dow Jones-indeksen 0,9 prosent mandag morgen lokal tid. (©NTB)