Laksegigant kan bli tvunget til å sette ut fisk

Marine Harvest og de andre fiskeoppdretterne i Chile kan bli tvunget til å sette ut fisk.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Marine Harvest og de andre lakseoppdretterne i Chile må plassere ut fisk i alle sine lisenser innen 2015 for ikke å miste dem, melder reuters.Med sykdomskrisen som lammet næringen friskt i minne, advarer konsernsjef Alf-Helge Aarskog om konsekvensene.- Dette er noe som bekymrer oss. Den chilenske industrien utvikler seg i riktig retning, men det er noen merkelige ting som fortsatt henger igjen i forhold til at myndighetene nå sier at vi må begynne å bruke alle lisensene for ikke å miste dem, sier Aarskog.Selskapet har over 150 lisenser i landet, og per dags dato er det kun utplassert fisk i 25 av disse, forteller han.Han forteller det nye regelverket kan innebære at selskapet må sette ut rundt fem prosent, litt overalt, for å ikke miste lisensene.- Når man kjenner biologien og den historien som ligger der, så er ikke dette veldig heldig. Vi ønsker avstand mellom lokaliteter og det er bedre med få lokaliteter og god kontroll på strømningsbildet. I dag har vi satt ut fisk i 25 av våre lisenser.