Lakseselskapet skuffer analytikerne

Analytikerstanden er langt fra oppmuntret av Cermaqs 2. kvartalstall fredag.

Laks - Foto: Scanpix

- Q2 rapporten som ble lagt frem i dag tidlig var skuffende. Det eneste lyspunktet var at Ewos opprettholdt en margin som var høyere enn ventet, skriver Nordea Markets-analytiker, Kolbjørn Giskeødegård, i en oppdatering fredag morgen.Han mener tallene for selskapets norske virksomhet, Mainstream, var en stor skuffelse. Og viser til at også tallene fra Chile var svakere enn ventet.- De kutter 2012- volumguidingen med 14.000 tonn på bakgrunn av biologiske utfordringer og fordi de venter at mer av salget vil skje i 2013, fortsetter Giskeødegård.- Selskapet sier også at det har vært en negativ utvikling for atlantisk laks i Chile, noe som får stor innvirkning på 2. kvartalstallene.Heller ikke Norne Securities-analytiker Anders M. Gjendemsjø er fornøyd med Cermaq-tallene.- Cermaq leverte i dag svake tall for 2. kvartal 2012 med en EBIT på 60 millioner kroner. Dette er enda svakere enn vår forventning på 80 millioner, og meget svakt mot konsensus på 130 millioner kroner, skriver Gjendemsjø i en oppdatering.Analytikeren konkluderer med at aksjen trolig vil få stryk på Børsen i dag:- Både rapporten og guiding på framtidsutsiktene er svake, og jeg forventer en negativ reaksjon på tallene.