Meget gode tall sender aksjeduo oppover

USA-giganten leverte gode kvartalstall. Nå sendes både egen aksje og norsk børslokomotiv oppover på børsen.

Logoen til The Mosaic Company

Yara-konkurrent The Mosaic Company melder tirsdag at de fikk et resultat i regnskapsmessig 4. kvartal 2012 på 1,25 dollar per aksje.Resultatet i kvartalet inkluderte ifølge Bloomberg og TDN Finans negative engangseffekter på 0,06 dollar pr aksje.Eksperter hadde på forhånd ventet et resultat på 1,15 dollar per aksje.Fasit for samme periode i fjor var på 1,45 dollar per aksje.Netto driftsinntekter kom inn på 2,8 milliarder dollar - det samme som ved forrige korsvei - mens man hadde ventet inntekter på 2,6 milliarder.Bruttomarginen var på 30 prosent, mot 35 prosent samme kvartal året før.Nedgangen med hensyn til sistnevnte forklares med lavere fosfatpriser.Mosaic Company hever seg 2,94 prosent i før-handelen i USA tirsdag.Yara er opp 1,52 prosent til 279,70 kroner tirsdag, mens hovedindeksen er opp 0,64 prosent.