Meget profilert REC-aksjonær laster voldsomt opp

Aktøren er en av de desidert største aksjonærene i REC. Nå viser ferske oversikter at det har blitt lastet opp med flere millioner aksjer.

REC - Foto: Scanpix

Ferske oversikter over de største aksjonærene i solselskapet REC viser at Folketrygdfondet kjøpte 6,7 millioner aksjer i REC i forrige uke.Fondet, som er nest største aksjonær, sitter nå totalt på 43.080.871 aksjer, som tilsvarer 4,32 prosent.Listene er fremdeles ikke justert for emisjonen som REC nylig gjennomførte.Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe AS står oppført med 825.000 færre aksjer denne uken enn forrige og har nå 3,11 prosent på 3. plass.Investoren har tidligere vært åpen på at han låner ut aksjer han sitter på i REC til såkalt shorting.Han har tidligere uttalt til HegnarOnline at han av prinsipp ikke kommenterer eventuelle kjøp eller salg av aksjer, samt beholdningen av verdipapirer i selskaper.Samtidig har Holberg Norge kvittet seg med 350.000 aksjer men aktøren beholder likevel posisjonen som 9. største aksjonær.Videre har en konto hos SEB Enskilda solgt unna 1,74 millioner aksjer og faller fra 11. plass til 18. plass på listene.