Meget solide tall fra Yara i andre kvartal

Gjødselgiganten Yara International har onsdag lagt frem sine tall for 2. kvartal 2012. Her får du all den viktigste informasjonen om rapporten.

Foto: Yara

Gjødselgiganten Yara International melder om et resultat etter skatt på 2.864 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 2.232 millioner kroner i samme periode året før.Se utdrag fra selve rapporten lenger ned i denne artikkel Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.526 millioner kroner.- Yara rapporterer et sterkt resultat for andre kvartal, som reflekterer et sterkt marked for nitrogengjødsel og en betydelig økning i salg av Yara-produsert gjødsel, spesielt utenfor Europa, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i en pressemelding onsdag.Resultat per aksje ble 9,86 kroner, mot 7,73 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 8,91 kroner per aksje.Følg HegnarOnline på Facebook her! Resultatet før skatt ble 3.642 millioner kroner, sammenlignet med 2.731 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 3.313 millioner kroner.Driftsresultatet ble 3.324 millioner kroner, mot 2.219 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 2.922 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 21.423 millioner kroner, sammenlignet med 18.634 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 21.878 millioner kroner.- Vår premium nitrat- og NPK-virksomhet leverer fortsatt sterkt, og vi har også forbedret kostnadsposisjonen vår på ammoniakk og urea gjennom produksjonsvekst i Pilbara og Qafco. Med disse initiativene øker Yaras gass- og oljeforbruk utenfor Europa til om lag 45 prosent av totalen i Yara, sier Haslestad videre.Her er rapporten og presentasjonen