Meglerhus: - Aksjen kan stige 90 prosent

SpareBank 1 Markets og ING forteller deg om to aksjer du bør laste opp. Den ene er så å si en doblingskandidat.

Aksjemegler lager ablegøyer ved meglerbordet - Foto: AP

Meglerhuset ING melder at de hever kursmålet på Yara International fra 336 kroner til 353 kroner.ING gjør dette etter å ha oppjustert sine estimater på gjødselselskapet.- Bullish fundamentals er ikke reflektert i aksjekursen, mener meglerhuset.De mener markedet undervurderer faktorer som kan bli positive for selskapet.- Vi mener at markedet fortsatt underestimerer den positive påvirkningen fra kapasitetsekspansjoner og at Libya kommer tilbake igjen i tredje kvartal, noe som tilsvarer totalt 10 prosent kapasitetsvekst. I tillegg tror vi at det positive momentet i landbruksvarer øker visibiliteten for resultatet i 2013, heter det i en oppdatering ifølge TDN Finans.Meglerhuset mener i og med sitt nye kursmål at Yara har en oppside på rundt 23 prosent.Hever Sevan og anbefaler kjøpSpareBank 1 Markets anbefaler nå å kjøpe aksjer i Sevan Marine, skriver Finansavisen.Kursmålet på aksjen heves fra 20 kroner til 25 kroner.Meglerhuset mener Sevan dermed har en oppside på omlag 87 prosent.Bakgrunnen for oppjusteringen er Sevans nylig inngåtte intensjonsavtale med Dana Petroleum for Western Isles, som ble vunnet foran BW Offshore.SpareBank 1 Markets mener den beviser at forretningsmodellen til Sevan fungerer svært bra.