Meglerhus: Dette gir en ekstra boost

Tallknuserne i Nordea Markets snakker om sterke tall, positive fremtidsutsikter og prismessig boost. Yara stiger på Oslo Børs.

Foto: Scanpix/AP

Tidligere i dag presenterte Yara International sine kvartalstall, noe som blir godt mottatt på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 284,90 kroner, opp 1,57 prosent.Ifølge TDN Finans er tallknuserne i Nordea Markets blant dem som har latt seg imponere over dagens nyheter.- Resultatene til Yara for andre kvartal var sterke, med en justert ebitda på 18 prosent over konsensus og vårt estimat. Oppstrøm er området som presterer desidert best, skriver meglerhuset i en rapport.- Fremtidsutsiktene er positive i forhold til den seneste tidens tørke i USA og oppgang i korn og urea-priser som gir en ekstra boost. Det er også en positiv guiding på energikostnader, skriver Nordea.