Nervøs start på New York-børsen

Wall Streets øyne er fremdeles rettet mot Europa. Tirsdagens handel starter i rødt. (Oppdatert)

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,16 prosent og står i 2.894,67 poeng, mens Dow Jones står i 12.719,30 poeng etter en nedgang på 0,02 prosent.Oppdatert klokken 15.53. Nasdaq har nå falt 0,31 prosent mens Dow Jones er ned 0,44 prosent. Utviklingen kan du følge herFlash PMI for industrien i USA endte på 51,83 poeng i juli. Ifølge Bloomberg var den vente inn på 52,6 poeng. Juni-tallet var 52,9 poeng. Tall over 50 indikerer økonomisk ekspansjon, mens tall under 50 indikerer kontraksjon.Sarah Bloom Raskin, Federal Rerserve (FED), sa mandag på et møte i Boulder, Colorado, at de vil diskutere en ny runde med store kjøp av obligasjoner for å hjelpe til å få opp farten i økonomien og redusere arbeidsledigheten.Det vil, i følge Raskin, skje på møte i FOMC-møtet i den amerikanske sentralbanken neste fredag og lørdag.- Det vil bli diskutert mot et bakteppe med å sikre stabile priser og maksimal sysselsetting, sa hun i følge Bloomberg.Trøbbel i Europa Seniorstrateg Alessandro Giansanti, ING Bank, anslår, i følge Bloomberg, at redningspakken for Spania kan komme i september eller oktober. Det som nå trekker ned Spania er ikke bankene, men de forgjeldede regionene.Regionene har en samlet gjeld på 145 milliarder euro, tilsvarende 1.070 milliarder kroner og en dobling siden 2008. Gjelden utgjør nå 14 prosent av landets BNP.De 17 regionene skal, i følge Bloomberg, refinansiere gjeld for 15 milliarder euro, tilsvarende over 110 milliarder kroner, i løpet av 2. halvår.Ifølge Süddeutsche Zeitung forlanger Hellas nå mer tid til å gjennomføre sparetiltakene tilknyttet den andre redningspakken landet har fått.Faren for at Hellas går konkurs i september øker for hver dag som går.Les også: Myrseth: Dette kan være en betydelig kurstrigger - Ting blir bare verre, det er det som skremmer. Hellas har ingen påvirkning på verdensøkonomien, men Spania kan volde problemer, sier forvalter Jan Petter Sissener i Sissener Sirius AS til Finansavisen.- Investeringsbeslutninger utsettes og det blir selvoppfyllende. Verdensøkonomien holdes tilbake av problemene. Det tar mange år før Europa kommer seg ut av dette, sier Sissener til Finansavisen.- Spørsmålet nå er om det går enda verre enn folk har trodd. Tiltakene er i hvert fall ikke gode nok, politikken må være mer enhetlig. Det er ikke åpenbart at den hardtarbeidende tyskeren skal betale for grekeren som knapt gidder å løfte på ræva, og i hvert fall betale sin skatt, avslutter Sissener.Moody's endring av utsiktene for Tysklands økonomi, fra stabilt til negativt, på grunn av gjeldskrisen i eurosonen, har i dag sendt de lange rentene rett opp i Tyskland.Etter å ha satt ny all-time low med 1,127 prosent mandag steg 10-års renten til 1,27 prosent tirsdag.Følg HegnarOnline på Facebook her