Nøkkeltall fra USA stiger mindre enn ventet

Philly Fed steg i juli, men ikke så mye som ventet.

AP Photo/Jin Lee

Philiadelpia Fed index steg fra -16,6 i juni til -12,9 i juli, i følge Reuters.Dette var tredje måned på rad med indeksen i negativt område. I mai var den -5,8.I følge Bloomberg var det ventet et løft til -8 i juli.Utviklingen var imidlertid positiv over stort sett hele linjen for indeksen, som skal speile stemningen i industrien i Midt-Vesten i USA.Det mest positive var at delindeksen for ordreingangen steg kraftig fra forrige måneds stygge fall fra -1,2 i mai til -18,8 i juni. I juli kom den inn på -6,9.Prisene som fabrikkene fikk var i tillegg over i positivt område igjen, i det de steg fra -6,9 til 1,6.Delindeksen for antallet ansatte sank imidlertid fra 1,8 til -8,4.Hele Philly Fed rapporten for juli