Nordea-strategene: Slik bør du investere

Strategene i Nordea forteller hvordan du bør opptre i aksjemarkedet. Det er fremdeles to hovedtemaer som skiller seg ut.

Erik Roland. Foto: Finansavisen

I den siste ukerapporten fra Nordea skriver strategene at visibiliteten i aksjemarkedet er lav.Følg HegnarOnline på Facebook her-De globale aksjemarkedene utviklet seg blandet i forrige uke. Løftet av sterke rapporter i begynnelsen av uken, men tynget av svake makrotall, spesielt fra USA, og fortsatt usikkerhet rundt europeisk gjeld der rentene på italiensk og spansk statsgjeld skjøt i været mot slutten av uken, skriver Nordea.-Gjennom juni kom det heller ingen stor "game changer" i markedet, og i sum har det vært gode grunner til at markedet i juni har vært veldig volatilt. Fokus gjennom sommeren forblir på to hovedtemaer; eurokrise og de økonomiske vekstutsiktene, og begge skaper usikkerhet da de enten kan ende med et kaotisk eller et ryddig resultat, skriver Nordea.-Med dette er da også visibiliteten lav, så til tross for at mye negativt allerede er priset inn, beholder vi vår nøytralvekt i porteføljene, skriver strategene.-Vi anbefaler fortsatt enkeltmarkeder i form av USA i aksjemarkedet, sammen med helsesektoren, samt på rentesiden ser vi størst potensial i Investment Grade og High Yield, avslutter strategene i Nordea.