Oljeprisen styrker seg

Ferske tall fra Kina er med på å sende oljeprisen opp tirsdag morgen.

Foto: Scanpix

Prisen på Brent-oljen med levering i september stiger 0,78 prosent til 104,07 dollar fatet tirsdag morgen. WTI-oljen styrker seg 0,85 prosent til 88,89 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 103,75 dollar fatet ved børsslutt mandag, etter å ha falt solid i løpet av dagen.Prisnedgangen kom ifølge The Wall Street Journal etter at oljemarkedet la til side bekymringene over Iran og nyheter om stans i rørledninger, og i stedet rettet oppmerksomheten fullt ut mot problemene i eurosonen, melder TDN Finans.Dagens oppgang kan ifølge nyhetsbyrået derimot tilskrives publiseringen av HSBCs PMI-indeks i Kina, som tyder på at den økonomiske svekkelsen i Kina kan være i ferd med å lettes. Indeksen steg i juli fra 48,2 til 49,5.Følg HegnarOnline på Facebook her!