Oppgraderer seismikk etter PGS-melding

PGS melder om betydelig bedre 2. kvartalsresultat. Nå oppgraderer analytikerne seismikk-kjempen.

Adm. direktør i PGS, Jon Erik Reinhardsen. Foto: Finansavisen

PGS stiger videre onsdag, etter at selskapet tirsdag morgen oppdaterte markedet om at 2.kvartalsresultat vil bli betydelig sterkere enn det konsensus da lå på.I går steg aksjen hele 9,25 prosent, og i dag fortsetter oppgangen ytterligere 0,60 prosent til 83,70 kroner.Nå gjør flere meglerhus endringer i sine estimater etter PGS-meldingen.Bank of America Merrill Lynch høyner kursmål fra 90 til 105 kroner pr aksje, mens Goldman Sachs høyer fra 129 til 131 kroner pr aksje, melder TDN Finans.Credit Suisse opprettholder sitt kursmål på 99 kroner, men høyner eps-anslagene med 12, 4 og 5 prosent for henholdsvis 2012, 2013 og 2014.- Vi tror fortsatt at det marine kontraktsmarkedet for seismikk er på bedringens vei og at selskaper opplever bedre prismakt, og at kontraktseksponerte seismikkselskaper følgelig vil gjøre det bra. I løpet av resultatsesongen venter vi at ledelsen i PGS, CGG, Polarcus og Fugro vil være positive til prising i både vintersesongen og neste år som følge av god etterspørsel, heter det i en oppdatering fra meglerhusetPolarcus stiger også onsdag - 1,47 prosent til 4,84 kroner, mens TGS-Nopec kun stiger 0,36 prosent.