Opptur på Asia-børsene

Markedsaktører håper myndighetene vil komme på banen med tiltak for å stimulere til ytterligere økonomisk vekst.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP

Mandag advarte Det internasjonale pengefondet (IMF) om at verdensøkonomien vil vokse mindre enn forventet neste år. Flere asiatiske markedsaktører håper nå at amerikanske og kinesiske myndigheter vil komme på banen med tiltak for å stimulere økonomisk vekst.I Japan la Nikkei 225-indeksen på seg 0,67 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,05 prosent.Den kinesiske Shanghai Composite-indeksen er opp 0,40 prosent mens CSI 300-indeksen kan vise til en oppgang på 0,43 prosent.I Hong Kong er Hang Seng-indeksen opp 1,66 prosent, den koreanske Kospi-indeksen har lagt på seg 0,77 prosent mens Singapores Straits Times-indeks er opp 0,68 prosent.IMF nedjusterte prognosen for global økonomisk vekst i 2013 fra 4,1 prosent anslått i april, til 3,9 prosent. Vekstprognosen for 2012 står uendret.I tillegg advarte den mektige organisasjonen mot at det kan bli enda verre, om ikke Europas politikere handler raskt og dyptpløyende nok til å temme den økonomiske krisen i regionen.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen