Opptur på Europa-børsene

Torsdag endte i pluss på de viktigste børsene i Europa.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP

Torsdagen var preget av optimisme på de største børsene i Europa. I Tyskland klatret DAX-indeksen 1,02 prosent, den franske CAC 40-indeksen la på seg 0,77 prosent mens FTSE 100-indeksen i London kunne vise til en oppgang på 0,40 prosent.Mange har ment at når 10-års renten i Spania passerer 7 prosent øker sannsynligheten kraftig for at landet ikke vil klare å overhodle sine låneforpliktelser, og vil trenge hjelp.Renteutgiftene blir rett og slett for høye til at landet kan leve med dem, slik tilfellet for eksempel var for Hellas.Torsdag spretter 10-års renten i Spania nok en gang over 7 prosent. Torsdag ettermiddag er den opp 0,85 prosent til 7,02 prosent. Sist den var over 7 prosent var 9. juli.Årsaken til renteoppgangen kan tilskrives torsdagens auksjon av statsobligasjoner, som gikk til lavere buddekning og en høyere yield enn ved forrige auksjon i juni.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.