Oppturen fortsetter på Oslo Børs

De siste dager børsoppgang fortsetter torsdag. En høyere oljepris får noe av æren.

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Det har vært en positiv torsdag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 425,77 poeng, opp 0,32 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for beskjedne 700 millioner kroner.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i september, omsettes for 106,08 dollar, opp 0,87 prosent.Onsdag nådde oljeprisen det høyeste nivået på syv uker. En av grunnene til det skal være overraskende svake lagertall fra USA.- Markedsstemningen er snudd til mer optimisme over hele linjen. Lagertallene for USA viser nedbygging av både olje- og bensinlagrene. Dette støtter opp under prisene, sier Victor Shum, sjef for IHS Consulting i Singapore, til Bloomberg ifølge TDN Finans.Wall Street Journal mener oppgangen i oljeprisen også skyldes geopolitiske faktorer.Avisen hevder oljeprisene de seneste ukene har vært preget av nyheter som tyder på at spenningen mellom Vesten og Iran vil kunne koke over.Statoil legger på seg 0,28 prosent.BW Offshore Som følge av forsinkelser på Cosco-verftet i Kina for Papa Terra-konverteringsprosjektet venter BW Offshore en negativ effekt på 50 millioner dollar i 2.kvartal 2012, skriver TDN Finans.Det vises til økt omfang på arbeidet, og at enheten derfor er forsinket fra verftet, og det er gjort en grundig gjennomgang av prosjektet.Selskapet viser til at de økte kostnadene hovedsakelig skyldes økt bytting av stål, fullføring av kokesystem, økte engineering- og kommisjoneringskostnader, og økte verftskostnader.Aksjen faller 5,37 prosent.Marine Harvest Marine Harvest melder om et resultat etter skatt på -131,50 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 685,2 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 111 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 3,96 milliarder kroner, sammenlignet med 4.39 milliarder kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 3.95 milliarder kroner.Aksjen stiger 0,37 prosent.REC Solaktøren REC stiger markant torsdag etter at selskapet la frem sine tall for 2. kvartal 2012 torsdag. Rapporten var som ventet svak, men tallene var likevel noe bedre enn ventet.Aksjen stiger 10,81 prosent til 2,17 kroner.Solselskapet meldte om et resultat etter skatt på -4.056 millioner kroner i 2. kvartal, mot -6.681 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på -4.109 millioner kroner.Resultat per aksje ble -4,07 kroner, mot -6,70 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på -4,12 kroner per aksje.En meget offensiv konsernsjef Ole Enger bidrar til å sende aksjen oppover torsdag.- Jeg tror at REC helt klart er på vinnerlaget nå i solindustrien. Det tror jeg vi kan si, uttalte Enger i forbindelsen med Q2-presentasjonen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.