Orkla tynger børsen, KOA og Bionor til topps

Kongsberg Automotive spretter opp over 10 prosent på milliardkontrakt, men Orkla bidrar til å sende børsen ned i tidlig handel fredag (oppdatert 09.28).

Foto: Finansavisen

Etter 28 minutters handel peker pilene ned på Oslo Børs. Hovedindeksen faller 0,37 prosent til 425,55.Det er omsatt verdipapirer for 255 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed opp 10,55 prosent hittil i år, mens den har steget 0,6 prosent det siste året.Utviklingen kommer i kjølvannet av et Wall Street som trosset svake nøkkeltall og steg i går. Asia-børsene trakk ned på fornyet frykt for både Europa, Kina og USA.I Europa peker pilene ned på de toneangivende børsene. Britiske FTSE 100 og franske CAC 40 faller 0,3 prosent, mens tyske DAX og Amsterdam-børsen er ned 0,2 prosent.Oljen korrigerer ned Brent-oljen korrigerer ned fredag morgen, etter den markerte oppgangen torsdag - trigget av økt geopolitisk risiko i Midtøsten. September-kontrakten handles for 107,38 dollar, og er dermed ned 42 cent i dagens handel.- Prisene ble litt strukket, og gikk litt skoene av seg. Dette rallyet er tilbudsdrevet, og tilbudsdrevne rally har en tendens til å være volatile fordi når prisene går opp, truer de med å ramme etterspørselen, sier seniorstrateg for råvarer Mark Pervan hos ANZ Bank til Reuters.På Oslo Børs trekker Statoil ned 0,1 prosent til 145,10 kroner.Orkla og Cermaq straffes Blant tungvekterne utmerker Orkla seg negativt, etter å ha lagt frem skuffende tall for 2. kvartal. Markedet straffer aksjen med et kursfall på 3,6 prosent til 41,89 kroner.På dagens resultatpresentasjon opplyser fungerende konsernsjef Åge Korsvold atOrkla vil trolig fullføre salget av Borregaard før 2012 er omme.- Salgsprosessen for Borregaard går som planlagt, og vi forventer å fullføre den i løpet av 2. halvår, sier han ifølge Reuters.Cermaq faller 2,6 prosent til 74,25 kroner etter å ha levert en ikke overbevisende kvartalsrapport. Selskapet skuffet på drift, dog kom inntjeningen inn bedre enn ventet.Analytikerstanden er langt fra oppmuntret av tallene.Ellers er utslagene beskjedne blant de mest omsatte aksjene. Yara, DNB, Hydro, Seadrill faller alle mindre enn prosenten. DNO og Evry utmerker seg positivt med oppganger på hhv, 2,4 og 1,6 prosent.KOA og Bionor til topps Kongsberg Automotive topper vinnerlisten, etter å ha meldt om en rekordstor kontrakt verdt 287 millioner euro (2.150 millioner kroner) med en europeisk bilprodusent for leveranse av setekomfortprodukter.Aksjen stiger 12,6 prosent til 1,70 kroner.Bionor Pharma følger nærmest med en oppgang på 9,2 prosent til 3,79 kroner. Selskapets forskere legger i dag frem funn som viser at Vacc-4x forbedrer kvaliteten av immunrespons hos HIV-pasienter.Taperlisten toppes av Aker Philadelphia Shipyard, som faller 7,0 prosent til 3,30 kroner.Hexagon Composites og Acta følger nærmest, og er i skrivende stund ned hhv. 5,8 og 4,6 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen