Oslo Børs i rødt

Oslo Børs er fremdeles ned fredag ettermiddag. Fallet i Europa øker på.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Kongsberg Automotive er dagens vinner på Oslo Børs fredag, med en oppgang på 10,6 prosent til 1,67 kroner, etter at selskapet meldte om en kontrakt på 287 millioner euro (2.150 millioner kroner) med en europeisk bilprodusent.Bionor Pharma stiger 9,8 prosent til 3,8 kroner etter at selskapets forskere har lagt frem funn som viser at Vacc-4x forbedrer kvaliteten av immunrespons hos HIV-pasienter. Omsetningen er på 16,2 millioner kroner.Data Respons er dagens taper, med et fall på 9,9 prosent til 6,3 kroner på en handel om en omsetning på 3.150 kroner.Statoil stiger 0,55 prosent til 146 kroner, på en omsetning på 162 millioner kroner.Børsene fallerHovedindeksen faller 0,47 prosent til 425,11. Kl. 13 er det omsatt aksjer for 1 milliard kroner.I Europa peker pilene ned på de toneangivende børsene med Eurostoxx 50 ned 0,9 prosent.Britiske FTSE 100 og franske CAC 40 faller 0,5 prosent, mens tyske DAX og Amsterdam-børsen er ned 0,3 prosent.Cac 40 i Paris faller 0,7 prosent mens nedgangen i Madrid er på hele 1,9 prosent. I Milano faller børsen 2 prosent.Oljen korrigerer ned Brent-oljen korrigerer ned fredag morgen, etter den markerte oppgangen torsdag - trigget av økt geopolitisk risiko i Midtøsten. September-kontrakten handles ned 1,1 prosent til 106,64 dollar.- Prisene ble litt strukket, og gikk litt skoene av seg. Dette rallyet er tilbudsdrevet, og tilbudsdrevne rally har en tendens til å være volatile fordi når prisene går opp, truer de med å ramme etterspørselen, sier seniorstrateg for råvarer Mark Pervan hos ANZ Bank til Reuters.Orkla og Cermaq straffes Blant tungvekterne utmerker Orkla seg negativt, etter å ha lagt frem skuffende tall for 2. kvartal. Markedet straffer aksjen med et kursfall på 3,9 prosent til 41,75 kroner.På dagens resultatpresentasjon opplyste fungerende konsernsjef Åge Korsvold at Orkla vil trolig fullføre salget av Borregaard før 2012 er omme.- Salgsprosessen for Borregaard går som planlagt, og vi forventer å fullføre den i løpet av 2. halvår, sier han ifølge Reuters.Cermaq faller 5,6 prosent til 72 kroner etter å kvartalsrapport ikke var videre overbevisende. Selskapet skuffet på drift, dog kom inntjeningen inn bedre enn ventet.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen