Papirgiant faller kraftig på børs etter tallslipp

Papirgiganten Stora Enso greier ikke å hamle opp med ekspertenes forventninger til Q2-tallene. Aksjen faller kraftig.

Stora Enso - logo

Papirgiganten Stora Enso melder fredag at de fikk et driftsresultat i 2. kvartal 2012 på 239 millioner euro.Ifølge SME Direkt var det i snitt ventet en fasit på 148 millioner euro.Følg Stora Enso-aksjen her! Resultatet før skatt landet på 85,9 millioner euro mot 145,9 millioner ved samme periode i fjor.Det var ventet et resultat før skatt på 164 millioner.Omsetingen kom inn på 2.720,4 millioner, ned fra 2.817,1 ved Q2-2011. Det var ventet en omsetning på 2,73 milliarder.Selskapet forventer at salget i Q3 vil være på samme nivå som i Q2, og venter et driftsresultat noe høyere enn tilfelle var nå.Stora Enso faller 5,07 prosent på børsen i Sverige i kjølvannet av tallene. Aksjen er ned 30 prosent det siste året.Les hele rapporten fra Stora Enso her