Raser mot seismikk-"ja"

Norges Kystfiskarlag er kraftig provosert.

Foto: Scanpix

Norges Kystfiskarlag er kraftig provosert "over at fiskerinæringen nok en gang ser ut til å bli totalt overkjørt av oljeindustrien", skriver Intrafish.Utspillet kommer etter at "myndighetene tillater seismikkskyting midt i kystflåtens viktigste sesong for makrellfiske i Nordsjøen", skriver foreningen i en pressemelding.- Ansvarlige myndigheter med Olje- og energidepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet i spissen overser protestene fra så vel fiskeriorganisasjonene som Fiskeridirektoratetet som faginstans. Resultatet vil mest sannsynlig bli en ødelagt sesong og store økonomiske tap for en flåte som henter hovedtyngden av sin årsinntekt fra nettopp dette ene fiskeriet, heter det videre i meldingen.De kaller vedtaket et "overtramp" mot næringen.