Røde børser i Asia

Den europeiske uroen sender de asiatiske børsene videre ned tirsdag morgen.

Investor på Shanghai-børsen. Foto: AP

Bekymrede investorer sender børsene i Asia ned tirsdag morgen. Bakgrunnen er uroen i Europa og kredittvurderingbyrået Moody's nedgradering av de økonomiske utsiktene til Tyskland, Nederland og Luxembourg.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller 0,3 prosent, med omtrent to aksjer som faller for hver som stiger.- Det blir stadig mer åpenbart at det vil ta lang tid å løse den europeiske situasjonen. Europa er en stor økonomi i verden, og problemene vil ha stor innvirkning på eksportsektoren i hele regionen, sier forvalter i Pengana Capital, Diane Lin, til Bloomberg News.I Japan faller Nikkei 0,23 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,51 prosent.Shanghai Composites i Kina er ned 0,23 prosent, børsen i Taiwan faller 0,75 prosent og S&P/ASX 200 i Australia svekker seg 0,08 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger derimot 0,22 prosent.Hang Seng-indeksen måtte tirsdag holde stengt utover dagen etter at en kraftig tyfon rammet Hong Kong .Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen